Ga naar Content

Politie sluit woning in Hoorn drie maanden na vondst van 189 wietplanten

Burgemeester Jan Nieuwenburg van de gemeente Hoorn heeft vanmiddag een drugswoning gesloten aan de Messing. In het pand werden 189 hennepplanten aangetroffen. Hierbij was sprake van beroeps- en bedrijfsmatige teelt.

Foto: Politie Heerhugowaard

Naast de planten werden in de Hoornse woning spullen aangetroffen voor een hennepkwekerij. Ook was er sprake van brandgevaar, door het illegaal aftappen van stroom. Hoewel de hennepgoederen al op 23 maart 2023 gevonden werden, is de woning vandaag verzegeld door de Hoornse burgemeester. Dit gebeurt voor een periode van drie maanden. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en de hennep vernietigd.

Veilige woonomgeving

Voor de sluiting van de drugswoning is gebruik gemaakt van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. "Ik wil een veilige woonomgeving voor al onze inwoners", aldus burgemeester Jan Nieuwenburg. "Dat betekent dat ik stevig handhaaf als ik constateer dat een pand wordt gebruikt als drugspand. Door de locatie te sluiten doorbreek ik de bekendheid van de woning als drugpand en neem ik een locatie weg waar criminele activiteiten plaatsvinden."

Doorn in het oog

Het sluiten van drugswoningen in de gemeente Hoorn en de rest van West-Friesland komt de laatste jaren veelvuldig voor. Het is voor de zeven gemeenten een doorn in het oog, en zij hanteren een gezamenlijke aanpak voor het bestrijden van bijvoorbeeld hennepteelt in de regio.

In de afgelopen maanden werden onder andere drugswoningen gesloten aan de Pergola en bij het Mercuriushof. Ook hier was sprake van beroeps- en bedrijfsmatige teelt, met honderden planten die vernietigd moesten worden.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]