Ga naar Content

Loods Assendelft ligt vol miljoenen illegale erectiepillen, verdachte voor de rechter

De politie heeft een illegale groothandel in erectiepillen opgedoekt. Een loods in Assendelft lag vol met miljoenen van zulke potentieverhogende middelen. Een 32-jarige man uit Wormerveer wordt door het OM als leverancier gezien en moest daarvoor deze week voor de rechter verschijnen.

Foto: Unsplash

De vangst werd aan het rollen gebracht door een zogenoemde pseudokoop. In zo'n geval kan - wanneer er verdenking is van een misdrijf - de officier van justitie een opsporingsambtenaar de taak geven om diensten of goederen af te nemen van een verdachte.

Zaak hardmaken

"De politie doet dat vaker om bewijstechnisch te werk te gaan", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen NH. "Dat doen ze ook geregeld bij vuurwapens en drugs." Om de zaak hard te maken, gingen politieagenten op pad om deze libidopillen te verkrijgen. "Zo kwamen ze terecht bij de verkopende koerier in Delft."

In mei dit jaar gingen de agenten naar binnen in een flat in die stad. Eenmaal in het huis aangekomen, zagen ze meerdere dozen met 'potentiepillen' staan. De verkoper van de pillen vertelde vervolgens over een loods in Assendelft. Daar zou nog meer liggen. En dat bleek te kloppen. Er werden 2,2 miljoen illegale erectiepillen gevonden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Pexels

In het busje van de verkoper lag ook nog eens een telefoon met de navigatie aan. "Zo kwam de politie op het spoor van de verdachte leverancier", aldus het OM. Dat blijkt een 32-jarige man uit Wormerveer te zijn. Gisteren stond hij voor de rechter. "Ik was naïef, te makkelijk", vertelde hij in de rechtbank. "Ik dacht: gewoon een handeltje erbij." Er zou opeens een vrachtwagen vol pillen voor zijn loods staan.

Gezondheidsrisico's

Maar het OM vindt dat verhaal te makkelijk en onvolgbaar. "Het is ook niet voor niets gereguleerd." De officier wijst daarmee op de gezondheidsrisico's bij illegale handel in medicijnen.

Er is een gevangenisstraf van 36 maanden tegen de verdachte leverancier geëist. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Wanneer de zaak tegen de verkoper uit Delft inhoudelijk wordt behandeld, is niet bekend.