Ga naar Content

Toch geen code geel voor stevige onweersbuien, wel regenachtig Formule 1-weekend

Voor onze provincie geldt toch geen code geel. Eerder vandaag gaf het KNMI de weerswaarschuwing af vanwege stevige onweersbuien, maar die verwachting is naar beneden bijgesteld. Code geel geldt alleen nog voor de provincie Limburg. Desalniettemin belooft het een kletsnat Formule 1-weekend te worden. 

Foto: Sjef Kenniphaas

"Neem je poncho en jas zeker mee, ook dit weekend dus", zegt NH-weerman Jan Visser. Hoe laat de buien precies losbarsten is volgens Visser lastig te zeggen. "Het is een onzekere situatie."

Temperaturen vandaag schommelen tussen de 23 en 25 graden. Maar door de bewolking zal het zeker niet warmer worden.

Waarschuwing voor watersporters

Kustwacht Nederland waarschuwt watersporters op de Waddenzee en Waddeneilanden eveneens voor het slechte weer. De dienst adviseert zo snel mogelijk een veilige haven op te zoeken vanwege de naderende onweersbuien en windstoten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook morgen begint de dag met wat regen met in de middag een enkele bui. Het wordt frisser dan vandaag met graden van maximaal 20 en 21.

Tekst loopt na dit Formule 1-sfeerbeeld van vorig jaar door.

Foto: Marcel ter Bals/Orange Pictures

Het Formule 1-weekend barst natuurlijk ook los, moet Verstappen rekening houden met een kletsnat circuit? Volgens Visser valt dat nog wel mee. "Misschien hier en daar onweer en een spatje regen, maar het kan zo zijn dat het hele dagdelen droog blijft. Maar neem voor de zekerheid maar een poncho mee hoor. En een jas." 

Dat laatste is nodig, want temperaturen zullen ook dan rond de 20 graden uitkomen. Na het weekend, als de Grand Prix-gekte een beetje is gaan liggen, blijft het wisselvallig en koel.

Lees ook