Ga naar Content

Ajax casht opnieuw: Kudus voor 43 miljoen euro naar West Ham United

Het is officieel: Mohammed Kudus verlaat Ajax voor West Ham United. De Ghanees levert de Amsterdammers minimaal 43 miljoen euro op. Dat bedrag kan door bonussen oplopen naar ruim 46 miljoen euro. 

Mohammed Kudus na zijn hattrick tegen Ludogorets - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

De Ghanees international kwam in de zomer van 2020 voor 9 miljoen euro naar Ajax van FC Nordsjælland. Kudus kwam tot 87 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en maakte 27 goals. Zijn laatste doelpunten (drie) maakten hij afgelopen donderdag tegen Ludogorets: 4-1 zege. 

In zijn periode bij Ajax kroonde hij zich twee keer tot kampioen in 2021 en 2022. Kudus pakte een KNVB-beker in 2021. Bij West Ham United komt hij oud-ploeggenoot Edson Álvarez tegen.  Die werd eerder deze zomer voor 38 miljoen euro verkocht. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De club nam de afgelopen maanden ook afscheid van belangrijke spelers als Jurriën Timber en Dusan Tadic. Trainer Maurice Steijn vertelde na de zege op Ludogorets al dat Kudus waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax had gespeeld. De coach hoopt dat er komende week nog meerdere versterkingen naar Amsterdam komen.

Mogelijke vervanger

Ajax is afgelopen week in verband gebracht met Thiago Almada, de Argentijnse smaakmaker van Atlanta United wordt gezien als mogelijke vervanger. Het is zeer de vraag of zijn komst haalbaar is. De Georgiër Georges Mikautadze van FC Metz heeft ook de aandacht van directeur voetbalzaken Sven Mislintat getrokken.

De Amsterdammers betaalden de afgelopen maanden zo'n 80 miljoen euro voor de aanwinsten Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Chuba Akpom, Anton Gaaei, Josip Sutalo en Gastón Ávila.

De transfers van Timber, Álvarez, Kudus, Calvin Bassey en Mohamed Daramy leveren de club ruim 150 miljoen euro op.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52