Ga naar Content

Micky van de Ven debuteert in selectie Oranje

Micky van de Ven zit voor het eerst bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft de 22-jarige verdediger uit Wormer opgeroepen voor de interlands tegen Griekenland en Ierland. Ajacied Steven Berghuis zat niet bij de voorlopige selectie, maar maakt ook onderdeel uit van het keurkorps. 

Micky van de Ven - Foto: ANP

Het zijn mooie weken voor Van de Ven, aangezien hij onlangs voor 40 miljoen euro (inclusief bonussen 50) naar Tottenham Hotspur in de Premier League vertrok. De verdediger zat wel al eerder in de voorselectie voor het WK 2022, maar nog nooit officieel bij Oranje. 

Opvallend genoeg is Berghuis de enige Ajacied, die bondscoach Koeman heeft opgeroepen. Brian Brobbey en Steven Bergwijn zaten in de voorselectie, maar zijn afgevallen. Bergwijn viel gisteren geblesseerd uit bij Ajax-Ludogorets. Er zitten geen spelers van AZ in de selectie. Oud-AZ'er Tijjani Reijnders maakt wel onderdeel uit van de definitieve selectie. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Andere Noord-Hollanders zijn Daley Blind, Teun Koopmeiners, Donyell Malen, Xavi Simons en Joey Veerman. Het Nederlands elftal komt 4 september bij elkaar om de EK-kwalificatie te vervolgen. Oranje speelt 7 september in Eindhoven tegen Griekenland (20:45 uur) en drie dagen later, zondag 10 september, volgt het duel met Ierland in Dublin (19:45 uur, lokale tijd).  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52