Ga naar Content

Zware loting voor Ajax in Europa League: Olympique Marseille, Brighton en AEK Athene

Ajax mag zich gaan opmaken voor een zware poulefase in de Europa League. De Amsterdammers treffen Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. Ajax zit in poule B. 

Ajax plaatste zich door over twee wedstrijden Ludogorets te verslaan - Foto: PRO SHOTS / Marcel van Dorst

Ajax haalde donderdagavond de Europa League door het Bulgaarse Loedogorets over twee wedstrijden te verslaan. Het won in Bulgarije ruim (4-1 winst) en speelde donderdag een teleurstellend duel in de Johan Cruijff Arena (0-1 verlies). De laatste keer in de groepfase van de Europa League was voor Ajax in 2016/17. 

Het Franse Olympique Marseille eindigde vorig seizoen knap derde in Ligue 1 achter PSG en RC Lens. Daardoor stonden ze in de voorronde voor de Champions League. Het Griekse Panthinaikos was na strafschoppen te sterk. De bekendste speler van de Fransen is Pierre-Emerick Aubameyang. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Brighton & Hove Albion FC verraste afgelopen jaar vriend en vijand in de Premier League. De Britten werden zesde en haalde zodoende voor het eerst Europees voetbal. Bij Brighton spelen oud-Ajacied Joël Veltman, Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke. 

AEK Athene kent Ajax nog uit het Champions League-seizoen 2018/19, waarin de Amsterdammers de halve finale haalde. De Grieken sneuvelde, net als Marseille, in de voorronde van de Champions League, tegen Royal Antwerp. Bij AEK zitten onder meer Nordin Amrabat en Tom van Weert. 

Groepsfase

De poulefase start op donderdag 21 september en eindigt op donderdag 14 december. Het speelschema is nog niet bekend. Alleen de acht groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de knock-outfase. De nummers 2 spelen een tussenronde. Ajax speelt zondagmiddag 14.30 uur tegen Fortuna Sittard in Limburg. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52