Ga naar Content

Trainen als Ajacied op het Ajax Camp: Jari en Malik voelen zich al helemaal Ajax-speler

Een week lang mochten zestig kinderen zich een echte Ajax-speler wanen. Tijdens het Ajax Camp bij Hercules Zaandam werden ze gecoacht volgens de trainingsmethodes die ze normaal ook gebruiken op De Toekomst, het trainingscomplex in Amsterdam. Jari, inderdaad vernoemd naar de legende Litmanen, en Malik zijn er een stuk beter van geworden, vinden ze zelf. 

Jari en Malik voelen zich een week lang een echte Ajax-speler - NH Nieuws

Shawn Vermaas is blij met zijn groepje voetballers, zegt hij in een korte pauze. Heeft hij al wat talenten gespot? "Zeker, maar scouten doen we hier niet", haast hij zich te zeggen. Je moet dit initiatief niet zien als de talentendagen die de Amsterdammers ook organiseren. "We zijn trainers, geen scouts. We geven de kinderen training op de Ajax-manier. Vijf dagen in de week krijgen ze elke keer weer een andere training."

Diep lopen, passen en denken

Ook Noor is van de partij, als enige meisje tussen de zestig deelnemers. Dat is ze wel gewend, ze speelt normaal gesproken ook als enige meisje mee in een jongensteam. Enthousiast zegt ze: "We hebben hier geleerd om diep te lopen, diep te passen en diep te denken. We zijn ook bezig geweest met het kunnen spelen met beide benen en scannen om je heen wat je positie in het veld is."

Tekst loopt door onder de foto.

Noor doet als enige meisje mee aan het Ajax Camp - Foto: NH Nieuws

De vader van Jari denkt al voorzichtig aan volgend jaar, wie weet doet zijn zoon dan wel weer mee met het Ajax Camp. Met een knipoog: "Ik verwacht eigenlijk dat de contracten dan al klaarliggen. Het is wel nodig nu hè." Zoon Jari ziet het wel zitten: "Maurice Steijn, als je ons nodig hebt: bel ons!"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]