Samenvatting: Noord-Hollandse clash in eerste wedstrijd BENE League

De eerste speelronde in de BENE League is gespeeld. In het Noord-Hollandse onderonsje tussen Volendam en Aalsmeer was de ploeg van Geert Hinskens de sterkste. In sporthal Opperdam werd het 31-27.

Samenvatting HV Volendam - Aalsmeer - NH Sport / Stephan Brandhorst

Weliswaar met behoorlijk wat tijdstraffen was de thuisploeg in de eerste helft de betere. Hoewel Aalsmeer in de openingsfase een kleine voorsprong pakte, draaide Volendam de wedstrijd snel om. Dat resulteerde in een 17-12 stand bij rust. Nieuwkomer Ephraim Jerry viel op met zijn goede spel. Aalsmeer speelde vooral vanuit de omschakeling.

Tekst loopt door onder de video.

Volendam-coach Geert Hinskens: "Wij gaan voor de final four" - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de tweede helft behield Volendam de opgebouwde marge van zo'n vijf punten. Aalsmeer probeerde wel iets meer het spel te maken, maar de individuele kwaliteiten van Volendam maakten het verschil. Onder leiding van de sterk keepende Evan de Lange en Ephraim Jerry won het de wedstrijd met 31-27 van Aalsmeer.

Morgen zal op deze website de samenvatting van HV Volendam - Aalsmeer worden gepubliceerd.

Aalsmeer-coach Wai Wong: "Volendam is de favoriet voor de titel" - NH Sport / Stephan Brandhorst