Ga naar Content

Betrouwbaar, betrokken, benaderbaar: Heemstede wil burgervader met drie B's

Ben je betrouwbaar, betrokken en benaderbaar? Dan zou je zomaar de opvolger kunnen worden van de vertrekkende burgemeester van Heemstede, Astrid Nienhuis. De vertrouwenscommissie heeft met de dorpsbewoners een profielschets voor de beschikbare functie opgesteld waarin onder andere deze eigenschappen naar voren komen. 

Het gemeentehuis aan het Raadhuisplein, de werkplek van de nieuwe burgemeester. - Foto: Gemeente Heemstede

Via een enquête lieten inwoners weten welke kwaliteiten zij belangrijk vinden voor hun nieuwe burgervader. De enquête is door zo'n duizend mensen ingevuld. 

Solliciteren

Op 14 september gaat de profielschets naar Arthur van Dijk, de commissaris van de Koning. Dan is de vacature officieel open voor sollicitaties. Zoek je dus een baan en beschik je over eigenschappen als betrouwbaar, zichtbaar aanwezig en integer, dan kan je reageren op de vacature. Het duurt dan nog wel even voordat je de ambtsketting eventueel mag gaan dragen. De definitieve benoeming en installatie zijn in april 2024. 

Huidig burgemeester Nienhuis maakte in mei van dit jaar bekend na één termijn (zes jaar) te stoppen als burgemeester van Heemstede.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]