Ga naar Content

Drukte verwacht op A9 en in Amstelveen door weekendafsluiting A10 Zuid: "Even wennen"

Wie dit weekend met de auto in Amstelveen moet zijn, moet rekening houden met meer verkeersdrukte dan gebruikelijk. Dat heeft alles te maken met de afsluiting van de A10 Zuid richting Schiphol. En niet alleen binnen de bebouwde kom, ook op de A9 moeten automobilisten rekening houden met extra reistijd. 

Foto: Twitter / ANWBVerkeer

Verkeer uit oostelijke richting (Almere/Amersfoort) kan vanaf de A1 via de A9 richting Haarlem of via de A10 Noord richting de A5.

Wie vanaf de A10-Oost richting Amstelveen, Schiphol of de A4 wil, moet door de afsluiting vanaf knooppunt Watergraafsmeer gebruikmaken van de A1 en de A9. Verkeer vanaf de A2 kan bij Holendrecht de A9 op richting Amstelveen en de A4/A10 West, of via de A10 Oost rijden. De A10 Zuid gaat vanavond om 22.00 uur dicht. 

Omleidingsroutes tijdens afsluiting A10-Zuid - Foto: Gemeente Amsterdam

Verkeersmanager Niels van den Brink van Rijkswaterstaat waarschuwt: "Op de A9 moeten automobilisten rekening houden met een extra reistijd van minstens een half uur. Ook binnen de stadsgrenzen van Amstelveen zal het verkeer drukker zijn dan normaal."

Niels van den Brink van Rijkswaterstaat verwacht dat automobilisten ook sluiproutes zullen zoeken. "Bijvoorbeeld via Ouderkerk", vertelt hij "Daarnaast zal het druk zijn tussen de Zuidas en Amstelveen, met name op de Beneluxbaan en de Keizer Karelweg."

'Ook voor ons wennen'

Hoe druk het precies zal worden in Amstelveen, is nog lastig te zeggen. "De andere kant van de A10 hebben we al vaker afgesloten, maar dit is de eerste keer dat we deze kant afsluiten. Dat is voor ons wennen, maar ook voor de automobilist."

De A10 Zuid wordt afgesloten vanwege grootschalige renovatie en uitbreiding van station Amsterdam Zuid. Op drie locaties gaan meterlange damwanden in de grond tussen de snelweg en het metrospoor. De afsluiting duurt tot maandagochtend 5.00 uur. Richting het oosten (Utrecht/Hengelo) is de A10 gewoon open.

Tweede afsluiting

Over twee weken, van vrijdagavond 22 september om 22.00 uur tot maandagochtend 25 september om 05.00 uur, wordt de weg nogmaals afgesloten. Ook dan kunnen Amstelveners verkeersdrukte verwachten.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]