Ga naar Content

Brand in woonboerderij Zuidschermer, na uren blussen onder controle

Bij een woonboerderij aan de Westdijk in Zuidschermer is vanavond brand uitgebroken. De brandweer is op dit moment nog bezig om de uitslaande woningbrand te blussen. 

Foto: Glocal media

Update:

De brand is inmiddels onder controle, meldt de Veiligheidsregio. Er is niemand gewond geraakt. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in de verdere afhandeling van de schade die de woning heeft opgelopen.

De brandweer is uren bezig geweest met het blussen van de brand. In verband met de warmte wisselden brandweerlieden elkaar af en waren er koelstoelen voor hen beschikbaar.

Rond zeven uur vanavond is de brand uitgebroken. Meerdere brandweerwagens en een ambulance werden opgeroepen. "Het gaat hier om een uitslaande woningbrand waarbij de brandweer nog steeds bezig is met blussen," laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De bewoners van de woning staan op dit moment buiten. "Een persoon is nagekeken in de ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis", aldus de woordvoerder.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend. Vanwege de waterwinning voor de brand is de N244 naast de Westdijk afgesloten tussen Alkmaar en de Graft.