Ga naar Content

Ajax-trainer Steijn ontevreden na pijnlijk verlies tegen FC Twente: "Daar schaam ik me voor"

Na vijf wedstrijden bungelt Ajax in het rechterrijtje van de eredivisie. De zwakke wedstrijd, die resulteerde in een 3-1 nederlaag, legde een hoop tekortkomingen van de Amsterdammers bloot. "Daar schaam ik me wel voor", zegt trainer Maurice Steijn na afloop.

Ajax-trainer Maurice Steijn laakt het spel van zijn ploeg - NH Sport / Stephan Brandhorst

In het eerste kwartier ging het al helemaal mis voor de Ajacieden. Manfred Ugalde en Sem Steijn van FC Twente scoorden al vroeg in de wedstrijd, waardoor Ajax onmiddellijk aankeek tegen een 2-0-achterstand. "We moeten gewoon die bal weg schieten, we staan niet te dekken en een verdediger glijdt uit", verklaart Steijn.

Complete selectie

Ajax begon met maar liefst vijf nieuwelingen aan de aftrap. Borna Sosa, Josip Sutalo, Sivert Mannsverk, Benjamin Tahirovic en Chuba Akpom kregen vandaag een kans om zich te bewijzen. Dat zorgt ervoor dat het team nog niet op elkaar ingespeeld is, zegt Steijn. "Het heeft echt gewoon nog even tijd nodig. We hebben pas twee keer met een complete selectie getraind."

Tekst loopt door onder de video.

Steijn vindt dat zijn ploeg erg naïef voor de dag kwam tegen FC Twente - NH Sport / Stephan Brandhorst

De wissels van Steijn zetten geen zoden aan de dijk. De Amsterdammers werden de hele wedstrijd op alle fronten afgetroefd en ook de inbreng van een geheel nieuw middenveld kon daar geen verandering in brengen. Keeper Jay Gorter hekelde na afloop het hoge aantal kansen dat Ajax telkens te verwerken krijgt. "We geven meer weg dan we creëren."

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-doelman Jay Gorter: "We geven meer weg dan we creeëren" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na vier wedstrijden staat Ajax op een teleurstellende twaalfde plek met slechts vijf punten. Alleen in de eerste speelronde wist het te winnen, maar de landskampioen van 2022 speelde gelijk tegen Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (0-0). Tegen FC Twente moest het de eerste nederlaag van het seizoen incasseren.

Aanstaande donderdag speelt Ajax de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Olympique Marseille komt dan op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook