Ga naar Content

Wéér raak: scooter 'gekatapulteerd' door auto op beruchte rotonde in Aalsmeer

Het ging lange tijd goed op de gevreesde Aalsmeerse rotonde die de Burgemeester Kasteleinweg met de Dorpsstraat verbindt. Toch is het vanochtend weer misgegaan. Iets voor het middaguur werd een scooter op het fietspad geschept door een auto. 

De desbetreffende scooter - Foto: Monique de Haas

Het ongeluk gebeurde rond 11.45 uur. De bestuurder van de scooter, een jonge vrouw, raakte gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, zegt een politiewoordvoerder tegen NH. Ze zou gewond zijn geraakt aan haar gezicht, maar dat kan de politie niet bevestigen. 

Bijna wekelijks gebeuren er ongelukken op de rotondes van de Burgemeester Kasteleinweg. De laatste ongelukken vonden plaats op de rotondes met de Oosteinderweg en de Van Cleefkade, maar eerder dit jaar ging het ook geregeld mis op de rotonde van de Dorpsstraat.

In de bosjes

Monique de Haas, die naast de rotonde van de Dorpsstraat woont, zag het slachtoffer door de lucht vliegen. "De bestuurder van de scooter werd gekatapulteerd en belandde in de bosjes", zegt ze telefonisch aan NH.

Ze vertelde eerder aan NH dat ze vaak eerste hulp moet verlenen aan slachtoffers van ongelukken. "Soms valt het mee, maar vaak is het ernstiger", zei ze in april voor de camera van NH-verslaggever Celine Sulsters.

Artikel gaat door onder de video.

Monique ziet wekelijks ongelukken gebeuren op de rotonde naast haar huis - NH Nieuws

Monique legt nog maar eens uit waarom het volgens haar zo vaak misgaat. "Het is een erg onoverzichtelijke rotonde waarbij de fietsers van twee kanten kunnen komen, daarnaast is het erg moeilijk om te zien voor de autobestuurders als de fietsers willen oversteken."  

Ook onderzoeksbureau DTV concludeerde eind vorig jaar dat de regels op de rotondes zo ingewikkeld zijn dat veel weggebruikers ze maar moeilijk kunnen volgens. Dat leidt weer tot gevaarlijke situaties en ongelukken.  

Lees ook

Hoe het ongeluk van vandaag precies is gebeurd, is niet bekend. Volgens buurvrouw Monique reed de scooter op het fietspad, al is niet bekend in welke richting. 

NH maakt eerder een tijdlijn met ongelukken die het afgelopen op de rotondes zijn gebeurd. Let op: niet alle recente ongelukken zijn al in de tijdlijn opgenomen. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]