Ga naar Content

De Peiling: is Ajax nog te redden?

De crisis is compleet bij Ajax, zowel bestuurlijk als op het veld. De Klassieker gisteren verliep rampzalig voor de Amsterdammers en bij een 0-3 achterstand werd de wedstrijd in de 55e minuut gestaakt vanwege vuurwerk op het veld. Vervolgens bestormden hooligans de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena. Een paar uur later werd technisch directeur Sven Mislintat ontslagen. Kortom: het is één groot drama bij de club. Is Ajax nog te redden? 

Foto: Foto: Ajax - Feyenoord - Pro Shots / Kay Int Veen

Het zijn geen fijne tijden voor de Ajacieden. De club presteert al maanden mateloos en gisteren was het dieptepunt compleet. De wedstrijd tegen Feyenoord verliep moeizaam en de Amsterdammers stonden tijdens de rust al 0-3 achter. In het begin van de tweede helft belandde er voor de tweede keer vuurwerk op het veld en werd de wedstrijd definitief gestaakt.  

Hierna moest de Mobiele Eenheid ingrijpen. Supporters bestormden onder andere de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena en de politie moest traangas inzetten. Ajax zegt de Klassieker en de daaropvolgende rellen en onrust rondom het stadion te betreuren. Ook maakt de directie excuses aan iedereen die zich onveilig heeft gevoeld tijdens en na de wedstrijd. 

Ontslag Mislintat

Een paar uur na de wedstrijd kondigde Ajax het ontslag aan van de inmiddels omstreden technisch directeur Mislintat. De Duitser lag de afgelopen week al onder een vergrootglas door zijn rol bij de transfer van Borna Sosa. Hij haalde in de afgelopen transferperiode voor in totaal bijna 110 miljoen euro twaalf nieuwe spelers naar Ajax, maar vrijwel geen enkele aankoop bleek dit voetbalseizoen tot nu toe een succes in Amsterdam. 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook