Ga naar Content

De Peiling: wat is jouw favoriete Nederlandse lied aller tijden?

In onze provincie is het Regio Songfestival in volle gang. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw favoriete Nederlandse lied. Misschien kies je wel voor Bloed, zweet en tranen of Banger hart? Het mag natuurlijk ook een recent uitgebracht nummer zijn.

Foto: Robby Hiel

Vanmiddag wordt er weer een nieuwe kandidaat voorgesteld die mee gaat doen aan het regiosongfestival van Noord-Holland. Het is voor het eerst dat dit provinciale songfestival gehouden wordt, en is bedoeld om muziek en muzikanten van eigen bodem een mooi podium te geven.

Op dit moment zijn we op de helft van de voorrondes van het regiosongfestival. Uit alle kandidaten wordt een winnaar gekozen, die ons gaat vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 4 november. Het Verbondt, Nienke, Jeroen Weerdenburg en Dean Presley hebben zich al aan ons voorgesteld. Vanaf vanmiddag voegt ook Kimberly zich bij dit lijstje. Zij stelt zichzelf voor in een artikel. 

Stemmen

De winnaar van het Regio Songfestival ligt in jouw handen. Je kunt namelijk stemmen op jouw favoriet. De drie kandidaten met de meeste stemmen nemen het op 23 oktober tegen elkaar op in Theater De Liefde in Haarlem. De nummer één zal ons vertegenwoordigen in de landelijke finale. Wie weet met jouw toekomstige favoriete Nederlandse lied. 

Lees ook

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].