Ga naar Content

Live NH Sport: wie treedt bij FC Volendam in de voetsporen van Dejan Govedarica?

FC Volendam krijgt vanavond de uitgelezen kans om de rode lantaarn in de eredivisie mee te geven aan FC Utrecht. Zelf wisten de Volendammers dit seizoen nog niet te winnen, maar Utrecht staat er op de voorlaatste plaats bijna net zo belabberd voor. De degradatiekraker begint om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio. 

Stadion FC Volendam - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Trainer Matthias Kohler zal vandaag nog wel even moeten puzzelen hoe hij zijn achterhoede in elkaar steekt. Benaïssa Benamar is door zijn rode kaart tegen PSV geschorst, terwijl Xavier Mbuyamba nog altijd niet inzetbaar is. Of aanwinst George Cox klaar is om zijn eerste minuten te maken, is niet duidelijk. Verder zijn er diverse spelers die  niet helemaal fit zijn. 

Bij Utrecht staat sinds een aantal weken Ron Jans als trainer aan het roer. Dat Jans niet kan toveren bleek vorige week toen zijn ploeg ook tegen het gepromoveerde Almere City FC (0-2) onderuit ging. Desondanks is het uitvak vanavond met vierhond fans stijf uitverkocht. Na de rellen van vorig seizoen in Volendam geldt voor hen de verplichte buscombi. 

Dejan Govedarica

De laatste keer dat Volendam in eigen stadion won van Utrecht is meer dan 25 jaar geleden. Op 25 mei 1997 werd het 5-2, mede dankzij een hattrick van Dejan Govedarica. Opvallend genoeg verdubbelde de Serviër in de laatste wedstrijd van dat seizoen daarmee zijn doelpuntentotaal van drie naar zes goals. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Dejan Govedarica - Foto: Pro Shots/Voetbal International

Van de vier ontmoetingen die Volendam daarna thuis tegen Utrecht speelde, gingen er drie verloren en eindigde er eentje in 0-0. In Galgenwaard wist Volendam evenmin te winnen (twee keer gelijk en drie keer verloren).

Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor de aftrap van FC Volendam - FC Utrecht. Erik-Jan Brinkman verzorgt het wedstrijdcommentaar. 

FC Emmen - Telstar 

Gesterkt door een gelijkspel (1-1) bij ADO Den Haag en een zege op Jong Ajax (3-2) reist Telstar vandaag naar FC Emmen. Met name de winnende goal van Quinten van den Heerik in de allerlaatste seconde zorgde afgelopen vrijdag voor dolle vreugde in Velsen-Zuid.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De tegenstander van vanavond is de huidige nummer drie van de eerste divisie en heeft als ambitie om na de degradatie spoedig terug te keren op het hoogste niveau. Trainer Fred Grim kende een onrustig begin van het seizoen, maar heeft de schade in puntenverlies beperkt weten te houden. FC Dordrecht bezorgde Emmen de enige nederlaag (2-4) in een wedstrijd waarin Emmen-speler Maikel Kieftenbeld al in de elfde minuut de rode kaart kreeg.  

Frank van der Meijden is de verslaggever in Zuidoost Drenthe waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.  NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Je presentator is Robbert van den Heuvel. 

Lees ook