Ga naar Content

Nog een weekend omrijden door afsluiting A9 bij Amstelveen vanwege werk aan Schipholbrug

Wie vorig weekend door werkzaamheden aan de A9 zuchtend en steunend in de file stond, kan overwegen de auto dit weekend te laten staan. Doordat de snelweg tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht het hele weekend in beide richtingen op slot gaat, wordt de hinder dit weekend nóg groter en de reistijd nóg langer.

Impressie A9 na renovatie Schipholbrug - Foto: Rijkswaterstaat

Waar de A9 vorige week voor anderhalve dag in één richting was afgesloten, gaat de snelweg nu het hele weekend in beide richtingen dicht. Bovendien duren de werkzaamheden langer, waardoor de snelweg vanaf vanavond 20.00 uur tot maandagochtend (9 oktober) 5.00 uur afgesloten zal zijn.

Omleiding

Al het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2. Net zoals vorig weekend, houdt de Rijkswaterstaat de op- en afritten zoveel mogelijk open. Richting Schiphol blijven afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel), 5 (Amstelveen Stadshart) en 6 (Aalsmeer) het hele weekend open. De andere kant op, richting Utrecht, zijn op zaterdag en zondag tussen 7.00 uur en 23.00 uur alleen de op- en afrit Ouderkerk aan de Amstel open. 

Tekst gaat verder onder de kaart met de omleiding.

Omleiding vanwege werkzaamheden A9 weekend in weekend van 6 oktober - Foto: Rijkswaterstaat

De A9 gaat op slot vanwege de werkzaamheden aan en rond de Schipholbrug, die de komende tijd een flinke make-over krijgt. Zo wordt de brug aan beide kanten verbreed en voorzien van een nieuwe brugklep.  

Die mega-operatie staat later op het programma, maar net als vorig weekend worden dit weekend al de nodige voorbereidingen getroffen om de brug te voorzien van een tijdelijk dek en aan de zuidkant (ter hoogte van de brug) extra rijstroken aan te leggen. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]