Ga naar Content

Ongelukken veroorzaken files op meerdere plekken in Noord-Holland

Op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen is vanmorgen een ongeluk gebeurd. Tussen de afrit Akersloot en Rottepolderplein is de linkerrijstrook daarom afgesloten. Ook op de A10 ging het mis. 

Foto: Adobe Stock

Hoe het ongeluk voor knooppunt Rottepolderplein heeft kunnen gebeuren en hoe het met de betrokkenen is, is nog niet bekend. Rijkswaterstaat laat weten dat de rijstrook afgesloten is vanwege bergingswerkzaamheden. De vertraging kan daardoor oplopen tot meer dan een half uur. Eerder was de vertraging langer, maar die neemt langzaam af. 

Tekst gaat door 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op andere plekken in de provincie staat het ook vast. Zoals op de A22 tussen Beverwijk en Velsen. Hier loopt de vertraging volgens de ANWB op tot zo'n 15 minuten. 

Op de A10 tussen de afrit Landsmeer en de afrit Zeeburg is ook een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook was afgesloten, wat zorgt voor een vertraging van ongeveer een kwartier. Intussen is de weg weer open en neemt de vertraging af. 

Op de A8 tussen knooppunt Zaanstad-Assendelft en Zaanstad-Zuid is het ook druk. Er staat 8 kilometer file wat ook voor ongeveer een kwartier vertraging zorgt. 

Rijkswaterstaat verwachtte een drukke ochtendspits omdat het vaker druk is op donderdagochtend. De regen kan onderweg voor hinder zorgen op de weg. Ook vanavond verwacht Rijkswaterstaat landelijk tot meer dan 500 kilometer file, mede omdat in andere delen van het land de herfstvakantie voor de deur staat.