Ga naar Content

Harde windstoten en onweer: vanaf 19 uur code geel

Het KNMI waarschuwt met code geel voor windstoten tussen 19.00 uur vanavond en morgenmiddag 12.00 uur. Het gaat hard regenen en vooral aan de kust is er kans op windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. 

Foto: Foto: ANP / Hollandse-Hoogte / Ramon van Flymen

Het is vandaag een stuk kouder dan gisteren en er vallen hier en daar buien. NH-weerman Jan Visser zegt dat het langs de kust, het IJsselmeer en op Texel flink kan waaien vanuit het westen, met windkracht 7. 

Vanaf 19:00 uur waarschuwt het KNMI met code geel voor windstoten aan de kust van 75 tot 90 kilometer per uur. Daarbij gaat het af en toe hard regenen en is er kans op onweer en hagel. Het belooft daarmee een onstuimige nacht te worden met temperaturen van rond de 7 graden. 

Morgenochtend regent het flink door en blijft het langs de kust waaien. Vanaf het middaguur wordt het volgens Jan Visser beter. "De zon zal zich daarna vaker laten zien, maar het wordt niet warmer dan 11 graden." Dat duurt niet lang, want in de avond gaat het in het noorden van de provincie weer regenen. Aan de kust en het IJsselmeer blijft het flink waaien, in het noorden en op Texel zijn ook dan nog windstoten mogelijk van 80 tot 90 kilometer per uur.