Ga naar Content

Storm Babet komt naar ons toe: veel regen verwacht, maar er is ook nog hoop op zon

Een week vol wispelturigheden: zo noemt NH-weerman Jan Visser het weer van de komende week. Van zon, naar regen tot storm en weer naar warmer weer: alles daalt op ons neer de komende dagen. 

Foto: Adobe Stock

Volgens Jan Visser was het vanmorgen nog fris. Dat komt voornamelijk door de bewolking in de provincie vanochtend. Visser: "De afkoeling zet niet door, in de loop van de ochtend zullen de temperaturen oplopen tot een graad of dertien."

Storm Babet

Visser waarschuwt voor een 'acute depressie', ofwel zware regenval, ten westen van Portugal. "Deze depressie wordt morgenmiddag in Zuid-Engeland verwacht." De Britse weerdienst heeft de storm inmiddels een naam gegeven: Babet.

In de loop van morgenavond en in de nacht van donderdag zal Babet overwaaien naar onze provincie. "Het zal bij ons vooral resulteren in harde regenbuien."

Warmer vooruitzicht

De rest van de week loopt de temperatuur weer op. Visser: "Op sommige plaatsen in de provincie zelfs tot 18 graden. Kortom, elke dag weer wat anders."

Dat is overigens wel voor korte duur, komend weekend koelt het naar alle waarschijnlijkheid weer flink af. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.