Ga naar Content

Honkballers Amsterdam Pirates met goed gevoel naar Neptunus voor beslissing in Holland Series

Door de overvloedige regen wordt de zesde wedstrijd in de Holland Series zondag uitgespeeld in Rotterdam. Mochten de honkballers van Amsterdam Pirates hun 5-1 voorsprong weten te behouden, dan volgt daarna meteen de zevende en allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap.

Amsterdam-coach Mervin Gario over uitspelen zesde wedstrijd in Rotterdam - NH Nieuws

Zaterdag begon Amsterdam geweldig aan de wedstrijd en kwamen de honkballers, mede door een homerun van Kenny Berkenbosch, op een 3-0 voorsprong. Na zeven innings stond er een 5-1 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Daarna regende het te hard en staakten de scheidsrechters de wedstrijd.

"Wij zijn al twee keer in dezelfde situatie geweest dat wij heel lang moesten wachten. Dit is de goede keuze"

Amsterdam Pirates-coach Mervin Gario

De wedstrijd werd voor minimaal een half uur stilgelegd. Na overleg tussen beide teams is besloten om de wedstrijd zondag in Rotterdam af te maken. "Wij zijn deze serie al twee keer in dezelfde situatie geweest dat wij heel lang moesten wachten om verder te spelen. Dan gaat de energie van beide teams omlaag. Wij willen het publiek een goede wedstrijd laten zien en ik denk dat dit de beste keuze is", aldus Amsterdam-coach Mervin Gario.

Amsterdam Pirates-coach Mervin Gario vol vertrouwen naar Neptunus: "Wij zijn ook toppers" - NH Nieuws

In de best-of-seven-serie staat Amsterdam met 3-2 achter. Mocht de ploeg van Mervin Gario de zesde wedstrijd winnen, dan wordt de allesbeslissende zevende wedstijd dus meteen daarna gespeeld in het Rotterdamse Familiestadion. "Wij zijn ook toppers en wij nemen het goede gevoel van vandaag mee naar morgen", blikt Gario vooruit. 

Het restant van de zesde wedstrijd begint morgen om 13.00 uur in Rotterdam. De eventuele zevende wedstrijd begint om 14.00 uur.

Lees ook