Ga naar Content

Demonstratie tegen woningcrisis: "In Amsterdam staan meer dan 10.000 woningen leeg"

Amsterdam Danst Ergens Voor (ADEV) protesteerde deze middag op de Dam. Ieder jaar demonstreert de groep tijdens ADE, dit jaar tegen de woningcrisis in de stad met als thema: onteigen dom eigendom. "Er is zoveel leegstand en er zijn zoveel mensen, vooral jongeren, die hebben een dak boven hun hoofd nodig, dus ik dans elk jaar mee", vertelt een demonstrant aan AT5. 

Demonstratie Dam - NH Nieuws

Al ruim tien jaar organiseert ADEV -  bestaande uit krakers, activisten en andere doeners - dans-demonstraties tijdens ADE om zich te laten horen voor een groeiend probleem. Met 12 sound system startte de stoet demonstranten deze middag om 13.00 uur op de Dam en danste vervolgens naar het eindpunt: het Museumplein.

Waar de één 'gewoon wil dansen', heeft de ander tijdens de demonstratie een duidelijk doel voor ogen. "Er wordt nog altijd niet goed omgegaan met krakers en dat zijn nog altijd de beste lui van de wereld, vind ik. Er moet gekraakt worden, gewoon doen."

Organisator van ADEV Mike Vermaak verwacht dat er wel meer gekraakt zal worden. "Je vraagt er wel om als je dingen leeg laat staan, dus ik hoop het wel. We staan er als organisatie ook helemaal achter dat het een legitiem middel is om het te doen", benadrukt hij. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]