Ga naar Content

Stormschade aan Wilja's zelfgebouwde spookhuis zet streep door jaarlijkse Halloweenfeest

Het jaarlijkse Halloweenfeest in Wilja's spookhuis in Amsterdam-Noord kan dit jaar niet doorgaan vanwege de grote stormschade. Wilja Hemelrijk toverde vijftien jaar geleden haar leegstaande paardenstal om in tot spookhuis, die zij elk jaar compleet vernieuwt. Echter zet grote stormschade dit jaar een streep door het feest: "Het dak is weg, de ramen zijn verzakt. De stal heeft aardig wat schade opgelopen."

Door een storm die een aantal maanden geleden over Wilja's terrein waaide is een groot deel van het dak van haar oude paardenstal afgewaaid. "Zelfs de poppen hebben schade opgelopen, dat is heel jammer want dat zijn geen goedkope dingen." Ook zijn veel ramen kapot en zijn er gaten in de muur gekomen. "Dat maakt het voor kinderen en ouders gewoon te gevaarlijk om binnen te lopen. Je weet maar nooit of er iets op iemand valt."

Foto: NH Nieuws

Wilja had graag alle schade laten repareren zodat zij met Halloween weer open kon, maar dat is "simpelweg" te duur. Daarom baalt Wilja dat ze komende week gesloten moet blijven. "De tijd die je erin hebt gestoken om alles leuk te krijgen, dat voelt triest. Ook voor de mensen die hoopten met Halloween te komen - het zijn vaste gasten - is het heel lullig."

Lees ook

Tientallen bezoekers

Normaal gesproken ontvangt Wilja tientallen bezoekers tijdens Halloween. Zowel uit de omgeving als uit het buitenland. "Mensen komen bijvoorbeeld uit Edam, Monnickendam, Broek in Waterland, maar ook Canada, Amerika en Engeland."

Wat Wilja het leukst vindt aan haar spookhuis? "Gewoon alles wat eromheen zit, de doodskisten, de skeletten, noem maar op. Gewoon het griezelen." Maar het belangrijkste is volgens Wilja dat de bezoekers het naar hun zin hebben. "Als zij blij zijn, ben ik ook blij", aldus Wilja.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.