Ga naar Content

Vooral begrip voor ontslag Steijn: "Hij krijgt het niet meer op de rit"

Onder marktkooplui op de Albert Cuypmarkt is er vooral begrip voor het ontslag van Maurice Steijn bij Ajax. Of John van 't Schip, de man die als opvolger wordt genoemd, zijn ook twijfels. "Hij heeft als trainer niet veel bereikt, maar hij heeft wel een Ajax-hart."

"Hij krijgt het niet meer op de rit", zegt een marktkoopman. "Er zou nu wel verbetering moeten zijn. Hij heeft toch een elftal dat beter is als de meeste clubs in de eredivisie." Anderen zijn coulanter richting de Haagse trainer: "Die man heeft totaal geen kans gehad. Het materiaal is Ajax-onwaardig maar ook eredivisie-onwaardig."

Ik ben het niet met hem eens, zegt zijn buurman op de markt. "Dit is gewoon exit. Die man straat niets meer uit. Ik heb hem een tijd lang verdedigd, maar ik vind het absoluut he-le-maal niets."

Brighton-uit

De eerstvolgende wedstrijd van Ajax staat donderdag op het programma. In de Europa League speelt de ploeg dan in Engeland tegen Brighton. Duidelijk is dat Hedwiges Maduro die wedstrijd interim-coach is.

Voor de middellange termijn lijkt Ajax zijn pijlen op John van 't Schip te richten. De oud-speler, die ook een verleden als assistent en jeugdtrainer bij de club heeft, bevestigt aan de NOS dat er gesprekken zijn geweest.

Of Van 't Schip de ideale man is om het over te nemen, daarover zijn op de Albert Cuypmarkt vooral twijfels. Wat heeft hij in het trainersvak bereikt? Ook niet echt veel. Maar wat hij wel heeft, is een Ajax-hart. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]