Ga naar Content

Politie deelt nieuwe beelden van Bretly D. op Amsterdam Centraal

In de klopjacht op Bretly D., die verdacht wordt van een moord in Rotterdam en een steekpartij in Zutphen, heeft de politie nieuwe beelden vrijgegeven van de 24-jarige man. De beelden zijn afgelopen weekend gemaakt op Amsterdam Centraal. D. is nog altijd voortvluchtig. 

Foto: Politie

De politie maakte de beelden bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. "De beelden zijn afgelopen zaterdag en zondag gemaakt op Amsterdam Centraal", zo legt een woordvoerder van de politie uit in het programma. "We vinden het belangrijk om dit te tonen, zodat iedereen kan zien hoe hij het afgelopen weekend er uit zag en welke kleren hij droeg. Daarnaast omdat de foto's laten zien dat hij zich met het openbaar vervoer verplaatst."

Twee invallen

Zowel in de nacht van zondag op maandag als vanmiddag deed de politie een inval in een woning in Amsterdam-Oost. Bij allebei de invallen werd D. niet aangetroffen. De politie laat weten dat het ook niet duidelijk is of de moordverdachte zich nog in de stad bevindt. "Hij kan ook inmiddels weer doorgereisd zijn. We hopen dat met de nieuwe beelden mensen ons kunnen helpen met zijn huidige verblijfplaats." 

De politie waarschuwt daarnaast gebruikers van de datingapp Bullchat. "We weten dat hij via die app afspraken maakt met mannen." Mensen die op die manier met D. in contact komen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Uitleg

In een eerdere versie van dit bericht noemden wij de volledige naam, en toonden we de foto van de verdachte. De politie zet het verspreiden van deze informatie in als poging om iemand te vinden. Nu hij gevonden is, is dit niet meer nodig. Daarom heeft NH de foto en naam van de verdachte verwijderd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]