Ga naar Content

Video: dit is het moment waarop moordverdachte Bretly D. wordt opgepakt

Vanmorgen werd de voortvluchtige moordverdachte Bretly D. na een dagenlange klopjacht opgepakt bij een hotel aan de Amsterdamse Prins Hendrikkade. Omstanders zagen het gebeuren en filmden het voorval.

Foto: Beeld: aangeleverd

D. had een petje op tijdens zijn arrestatie en had volgens omstanders 'een kaal hoofd'. Een van hem had de verdachte niet gelijk herkend. "Kaal, zwart jasje aan. Petje in zijn hand. Beetje gehaast, maar geen onaardige jongen om te zien", vertelt de bouwvakker. "Je zou niet denken dat het een idioot was. Ik denk dat hij wel een scheermesje over zijn hoofd heeft gehaald."

Tekst gaat door onder de video.

Aanhouding Bretly D. - NH Nieuws

De moordverdachte was een hotel aan de Prins Hendrikkade ingevlucht. Een getuige vertelt daarover tegen AT5 dat agenten buiten opwachtten en hun wapens trokken. "Uiteindelijk gaf hij zich over. Ik zag er op een gegeven moment allemaal auto's bijkomen. Ik denk nou, ik zeg al tegen die agent, volgens mij is het foute boel, hè. Hij zegt ja, het is die jongen die al een paar daagjes gezocht wordt."

De 24-jarige Bretly D. wordt verdacht van een moord in Rotterdam en een steekpartij in Zutphen, en is volgens de politie de afgelopen paar dagen in Amsterdam geweest. Een arrestatieteam viel diverse woningen in de hoofdstad binnen, ook werd hij eerder gespot in Amsterdam Centraal Station.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]