Ga naar Content
Haarlem

Laatste restaurant Passage Zandvoort gesloopt: "Rotzooi eindelijk opgeruimd"

30 oktober 2023, 17.17 uur
Door: Geja Sikma · Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

Het had wat voeten in de aarde, maar het laatste restaurantje uit de oude en verloederde Passage in Zandvoort gaat deze week tegen de vlakte. De eigenaar van Le Grand Prix heeft zijn strijd opgegeven. Bewoners van de flat erachter kijken tevreden toe als de kraan het plafond aan flarden scheurt. 

Restauranteigenaar Sayed El Elimi is niet aanwezig als wethouder Jan-Jaap de Kloet met een kraan de eerste muur sloopt. Die erkent op zijn beurt dat het een sloop met een dubbel gevoel is en dat het afscheid voor Sayed en zijn familie pijnlijk moet zijn geweest. Sayed zei eerder nog tegen NH dat hij de pizzeria nog wel een maand langer had willen laten open blijven als hij had geweten dat de sloop was uitgesteld.

Nieuwe appartementen

Het tekent hoezeer Sayed vocht voor zijn restaurant. Maar de gemeente wil af van het verloederde aangezicht voor badgasten als ze met de trein naar het strand komen. Nu is er een open plek waar duingras is gepland. Wethouder De Kloet heeft plannen klaar liggen voor een appartementencomplex van drie of vier lagen.

Appartementen op de plek van de Passagepanden - Foto: Gemeente Zandvoort

De achterburen, die op het lawaai van de sloop van restaurant Le Grand Prix afkomen en  vanaf hun balkons toekijken, realiseren zich ook dat ze over een aantal jaar vele nieuwe buren erbij zullen krijgen.

Tekst loopt door na de video.

Sloop laatste pand Passage Zandvoort - NH Nieuws / Geja Sikma

De gemeente hoopt dat in 2025 begonnen kan worden met de bouw van de nieuwe woningen. En dan moet De Entree, zoals het gebied heet, weer het visitekaartje voor Zandvoort worden. 

Hieronder zijn de foto's te bekijken van de hoogtijdagen tot de laatste blik in restaurant Le Grand Prix, voordat de sloop vandaag echt begon. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]