Ga naar Content

Auto knalt in Alkmaar tegen boom en vliegt in brand: twee mensen gewond

Een auto die vannacht over de Laan van Athene in Alkmaar reed, is uit de bocht gevlogen en tegen een boom geknald. Het voertuig vloog daarna in brand. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Zaanstad en een vrouw (21) uit Alkmaar, raakten gewond.

Foto: Inter Visual Studio

De bestuurder vloog met zij auto uit de bocht en knalde tegen een lantaarnpaal en een boom aan. Daarna begon de auto te roken en vloog in brand. Dit gebeurde ter hoogte van de Mulderij. Getuigen hebben de bestuurder en de vrouw uit Alkmaar, uit de auto kunnen halen. Beide inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 

Politie, brandweer en twee ambulances waren na de melding van een eenzijdig ongeval rond 2.30 uur snel op de plaats van het ongeluk.  De auto, die inmiddels in lichterlaaie stond, is door de brandweer geblust. Twee ambulances hebben de gewonde man en vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe zij er nu aan toe zijn.

De politie doet naar de toedracht van het ongeval, meldt mediapartner Streekstad Centraal. De Laan van Athene werd tijdens de hulpverlening en het onderzoek volledig afgesloten voor verkeer.

Na het ongeval heeft de bestuurder een ademonderzoek afgelegd. "Hieruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol", meldt de politie. "Door zijn medische situatie, kon er verder geen onderzoek worden verricht op het politiebureau en is er in het ziekenhuis verder onderzoek gedaan. Uit dat onderzoek moet blijken in hoeverre meneer daadwerkelijk onder invloed was." Er is niemand aangehouden.