Ga naar Content

Jurre van Aken glundert na winnend doelpunt: "Een echte spitsengoal"

Jong AZ heeft na een zenuwslopend duel thuis afgerekend met Helmond Sport. De Brabanders speelden door de rode kaart van Mohammed Mallahi een half uur met tien man. De eindstand van 2-1 was toen al bereikt.

Jurre van Aken: "Dit was een chipper of een sand wedge" - NH Sport/Menno Schilder

De start voor de ploeg van Jan Sierksma was beroerd. Al binnen de minuut sloeg Hakon Lorentzen toe voor de bezoekers. Jong AZ richtte zich echter op. En nog voor rust zorgden Finn Stam en Jurre van Aken voor de Alkmaarse voorsprong. Na rust deed Helmond zichzelf de das om. Na de domme rode kaart van Mallahi drong Helmond nog wel aan voor de gelijkmaker, maar de beloften van AZ bleven makkelijk overeind.

Door het dolle heen

De maker van de winnende 2-1, Jurre van Aken, was uiteraard door het dolle heen. "Speel jij wel eens golf? Ik heb daar geleerd hoe je zo'n stiftje maakt. Het was eigenlijk een spitsengoal", aldus de rechtsback. Van Aken zag ook dat hoofdtrainer van AZ, Pascal Jansen op de tribune zat: "Wij spelen ons zeker in de kijker. Altijd lekker als je dan zo voor de dag kan komen. We hebben dit verdiend."

Tekst gaat verder onder de video. 

Jong AZ-trainer Jan Sierksma: "Je ziet dat we groeien" - NH Sport/Menno Schilder

Sierksma kritisch

Jong AZ rekent thuis met de ene na de andere ploeg af. Hoofdtrainer Sierksma ziet wel een patroon: "Als trainer blijf ik kritisch kijken. We moeten dit ook in uitwedstrijden kunnen brengen. Maar ik heb de jongens verteld dat dit heel knap is en dat ze hiervan mogen genieten," aldus de coach.

Door de zege staat Jong AZ werd in het linkerrijtje op plek negen. SC Cambuur kan nog wel over de Alkmaarse jonkies heen wippen. Zij spelen morgen in Den Haag tegen ADO. Voor Jong AZ staat na de interlandbreak de beloftenclash tegen PSV op het programma. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52