Kansloos AZ creëert niets en verliest topper van Feyenoord

AZ heeft het uitduel tegen Feyenoord met 1-0 verloren. De Alkmaarders speelden een hopeloos duel en waren niet bij machte om iets te creëren. De Rotterdammers waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en waren de terechte winnaar van de eredivisie-topper.

AZ-keeper Mathew Ryan grijpt mist na het schot van Quinten Timber - Foto: PRO SHOTS / Mischa Keemink

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut schoot Quinten Timber via de handen van AZ-keeper Matthew Ryan op de paal. Zo'n twintig minuten later was het diezelfde Timber die wel wist te scoren. Vanaf zo'n twintig meter pegelde de middenvelder prachtig raak.

Slap AZ

De Alkmaarders hadden het erg moeilijk in de eerste helft en waren aanvallend onmachtig. Gaandeweg de eerste helft ging de Rotterdamse storm liggen, maar AZ zette daar niets tegenover. Verder dan een slap schot van Vangelis Pavlidis kwamen de Noord-Hollanders niet. Iedere keer wanneer AZ eruit kon komen werden ze afgebluft door Feyenoord.

Tekst loopt verder onder video.

AZ toonde teveel ontzag vindt trainer Pascal Jansen - NH Nieuws

Ook aan de tweede helft begon Feyenoord goed. Op een inzet van Timber wist Ryan knap te redden. AZ bleef achter de feiten aanlopen en kon geen vuist maken tegen de Rotterdammers.

Lat

In de 68e minuut wist Bruno Martins Indi met een ultieme poging een grote kans van Calvin Stengs ongedaan te maken. Met nog een kwartier te gaan schoot Timber op de lat en hing er een tweede Rotterdamse treffer in de lucht. Zover kwam het niet en zodoende bleef het 1-0 voor Feyenoord.