Ga naar Content

Weer topfitte captain Bruno Martins Indi mist gogme bij AZ in De Kuip

Als oud-Feyenoorder had Bruno Martins Indi veel verwacht van de kraker in de Rotterdamse Kuip. Helaas stond de AZ-aanvoerder behoorlijk balend tegenover de aanwezige journalisten in de mixed-zone. "Teleurstellend dat we hier 1-0 verliezen."

Veel teleurstelling bij AZ -captain Martins Indi na verlies tegen Feyenoord - NH Nieuws

"We kwamen niet in posities om tot kansen te komen", blikt Martins Indi terug na het verlies tegen Feyenoord. Terwijl AZ juist bekend staat om het goede en aanvallende samenspel en beschikt met Vangelis Pavlidis over de topscorer van de eredivisie. "Het ontbrak aan gogme en we gooiden te weinig ballen voor de pot."

Ontzag

Trainer Pascal Jansen constateerde na afloop dat AZ te veel 'ontzag' toonde. Vooral in de eerste helft vond hij dat. In de tweede helft was AZ iets comfortabeler aan de bal, maar eigenlijk nooit gevaarlijk. Daardoor staan de Alkmaarders nu vierde in de eredivisie en vier wedstrijden op rij niet gewonnen. Er moet dus iets veranderen bij AZ. "Je gaat uiteraard wel kijken naar invullingen op bepaalde posities", is Jansen nog voorzichtig. "Hoe hebben die spelers het gedaan, voldoende of onvoldoende."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-coach Jansen over mindere fase van zijn ploeg - NH Nieuws

Topfit

De 1200 Alkmaarse supporters die getuige waren van het matige AZ zullen met een zuur gevoel huiswaarts zijn gekeerd. Hun ploeg kwam duidelijk te kort in Rotterdam-Zuid. Een pijnlijke constatering. Om toch iets positiefs te benoemen: Martins Indi speelde in een paar dagen tijd twee volledige wedstrijden. Na een jaar lang revalideren lijkt de aanvoerder van AZ weer topfit te zijn. "Daar ben ik blij mee."

Tekst loopt door onder de video.

Na lang blessureleed speelde AZ-captain Martins Indi weer twee volledige wedstrijden in een paar dagen - NH Nieuws

Verder hield Martins Indi spits Santiago Giménez van scoren af. Feyenoord-trainer Arne Slot wisselde de Mexicaanse aanvaller vijfentwintig minuten voor tijd. 

Na de interlandperiode ontvangen Martins Indi en zijn teamgenoten buurman FC Volendam in Alkmaar. Dit duel vindt plaats op zondag 26 november om 14.30 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52