Ga naar Content

Het is zover: bouw nieuwe strandpost reddingsbrigade in Zandvoort van start

Ernst Brokmeier glom van oor tot oor: 'mister reddingsbrigade' kon gisteren zijn geluk niet op tijdens het officiële startsein van de bouw van de nieuwe strandpost van de Zandvoortse redders. "Een bijzonder moment waar we lang naar hebben uitgekeken."

Het is altijd Brokmeiers droom geweest om in het jaar van het honderdjarig jubileum, in 2022, naar de nieuwe accommodatie te verhuizen, maar hij kan er mee leven dat dat niet is gelukt. Het vooruitzicht dat de nieuwe strandpost, een stukje dichter naar de zee, waarschijnlijk volgend jaar mei klaar is, stemt hem vrolijk. "Het is een fijn gevoel dat we straks in een splinternieuw gebouw trekken met veel meer ruimte en goede faciliteiten."

Tekst gaat verder onder de reportage over de start van de bouw. 

De nieuwe post van de Zandvoortse Reddingsbrigade. Beeld: AG Architecten. - NH Nieuws

Intussen kijkt hij met weemoed naar de oude post. Die stond op instorten, maar er ligt zóveel geschiedenis, dat het afscheid toch een beetje pijn doet. Brokmeier: "Veel van onze lifeguards zijn hier opgegroeid, soms hebben hun vaders of moeders hier nog diensten gedraaid. Dat moeten we koesteren. Aan de andere kant: het was niet meer van deze tijd. Ik kan niet wachten tot we de nieuwe post in kunnen."

Heilige Barbara

Bij de start van de bouw overhandigde de gemeente een beeldje van beschermheilige Sint Barbara aan de reddingsbrigade. Volgens de overlevering waakt Barbara over mensen die in hun werk bloot staan aan gevaren, zoals de Zandvoortse redders. Sint Barbara gaf ook haar zegen aan de bouwers van de nieuwe strandpost. Ernst Brokmeier kon er om lachen. "Een mooi gebaar, fijn dat we voortaan veilig zijn op zee."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]