Ga naar Content

Drie vrouwen opgepakt voor inbraakgolf met designertassen en sieraden in Amstelveen

Drie vrouwen zijn zaterdag 11 november opgepakt voor een golf aan inbraken waarbij sieraden en designertassen zijn buitgemaakt. De politie heeft de gestolen spullen - die ze in hun woningen hebben gevonden - in beslag genomen.

Foto: Luuk Koenen

De politie in Amstelveen startte na meerdere aangiftes van inbraak een onderzoek. "We hebben in dit onderzoek veel gerechercheerd, buurtonderzoeken gedaan en camerabeelden bekeken," schrijft het basisteam op Instagram.

Uit het onderzoek blijkt dat de vrouwen de woningen betraden aan de achterzijde. De ene keer via de schuifpui, de andere keer via de keukendeur. Na de zoektochten door de woningen gingen ze ervandoor met gestolen designertassen en sieraden.

In de afgelopen twee maanden is er zeven keer een melding van diefstal uit een woning gedaan, meldt de politie aan NH. De locaties van de woningen waren verspreid door heel Amstelveen. Eén diefstal vond plaats in de avond, één in de nacht en de andere vijf inbraken vonden plaats op klaarlichte dag.

Met behulp van de bewoners heeft de politie op 11 november drie vrouwen aangehouden. De politie heeft hun woningen doorzocht waar - zoals de politie al verwachtte - de gestolen designertassen en sieraden lagen. De spullen zijn in beslag genomen. 

Hulpvaardige bewoners

Inmiddels zijn de vrouwen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Ze blijven voorlopig vastzitten. "We zijn heel blij met alle hulpvaardige bewoners die camerabeelden hebben uitgekeken en die aan ons hebben overgedragen", schrijft basisteam Amstelveen. "Uiteraard gaat ons onderzoek door."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]