Ga naar Content

Links en rechts verdeeld in Wijk aan Zee, maar niet over toekomst Tata Steel

Bij de Tweede Kamerverkiezingen is Tata Steel weer een belangrijk onderwerp. Van tweederde van de Noord-Hollanders mag de verduurzamingsslag een stuk sneller gaan, maar wat vinden de directe buren van het bedrijf, de Wijk aan Zeeërs eigenlijk? We vroegen het ze bij het stemlokaal in sporthal De Moriaan.

Stemmen in Wijk aan Zee - NH Nieuws

De landelijk strijd tussen een paar grote partijen zorgt ook in Wijk aan Zee voor spanning bij de stemmers. Meerdere links georiënteerde stemmers vertellen NH Nieuws bijvoorbeeld dat hun hart eigenlijk bij de Partij voor de Dieren ligt, maar dat de keuze vandaag strategisch op GroenLinks-PvdA valt.

Een meneer die VVD stemt begint zijn zin met: "Het zorgt voor tienduizend banen...", om zijn zin af te maken met: "... maar er valt wel wat te zeggen over de schoon-heid", waarbij hij doelt op vermindering van vervuilende uitstoot.

Een mevrouw die GroenLinks-PvdA stemt, draait die volgorde om. Zij zegt: "Het moet een stuk schoner, maar om nou te zeggen dat het bedrijf anders weg moet, gaat me te ver."

Lees ook