Ga naar Content

Slingers, visite en veel Geluk: echtpaar nog steeds verliefd na 65 jaar huwelijk

Groot feest voor het Hilversumse echtpaar Geluk-van Barneveld: ze zijn deze week 65 jaar getrouwd. En dat betekent een huis vol visite, een hoop slingers en bezoek van de burgemeester. 

Al 65 jaar lief en leed - NH Nieuws

"Ik zag haar in de trein stappen en ik was meteen verkocht", lacht meneer. Wie het aan de heer Geluk vraagt, krijgt een duidelijk antwoord: het was liefde op het eerste gezicht. Maar het duurde even voordat de vonk oversprong. "Ik had hem niet gezien, ik wist het helemaal niet", vertelt mevrouw lachend. 

Beveiligingssysteem

Het echtpaar heeft nog veel anekdotes over de beginjaren van hun liefde. Al is het maar over de verlovingsring.

De verloving zorgde er natuurlijk voor dat mevrouw van Barneveld een ring om haar vinger kreeg. 'Een soort beveiligingssysteem', noemt de heer Geluk het grappend. En of dit heeft gewerkt. Inmiddels is het paar zes kinderen, negentien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen verder en zijn ze nog steeds dolgelukkig met elkaar.

Tegeltje

Wie binnenkomt bij het 65-jarige bruidspaar staat oog in oog met het wit-blauwe tegeltje. 'Liefde bestaat uit duizend kleine lieve dingen', staat erop geschreven. Het zou niet gaan om de grote dingen, maar juist de kleinere dingen zoals de gezelligheid samen, zo weten ze.