Ga naar Content

Gemankeerde brug tussen Ouderkerk en Amstelveen aangepast open voor wegverkeer

De nieuwe brug tussen Ouderkerk en Amstelveen is gisteravond aangepast geopend voor wegverkeer. Eerder die ochtend werd de brug plotseling afgesloten vanwege een ontdekt mankement. Pas na reparatie gaat de brug weer open voor al het scheepsvaartverkeer.

Brug Ouderkerk aan de Amstel - Foto: Provincie Noord-Holland

Talloze automobilisten, fietsers en voetgangers die van Ouderkerk naar Amstelveen moesten - of andersom - zaten gisteren in de problemen. De brug had een defect, waardoor al het verkeer een andere oplossing moest vinden om op de plek van bestemming te komen.

Wat de brug mankeert, is nog steeds onduidelijk. Er wordt onderzocht wat er precies aan de hand, meldt Provincie Noord-Holland. En vooral ook hoe dit opgelost kan worden.

Tekst gaat verder onder het kaartje van de locatie van Brug Ouderkerk.

Ondertussen zijn er tijdelijke maatregelen genomen, waardoor het wegverkeer zich weer over de brug kan verplaatsen. Vrachtverkeer zwaarder dan 40 ton is hierop de uitzondering en mag voorlopig niet de brug over. Voor het andere verkeer geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Daarnaast is de rijstrook voor autoverkeer iets versmald.

Scheepvaart

Zoals gebruikelijk kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van het fiets- en voetpad op de brug. Nadat het pontje - dat gisteren voetgangers en fietsers naar de overkant van het water bracht - is weggehaald, mogen ook kleinere boten weer onder de brug door.

De bestuurders van grotere schepen moeten hun adem nog iets langer inhouden. Pas nadat het mankement is opgelost, zal de brug weer voor al het scheepvaart bediend worden.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]