Samenvatting: Aalsmeer wint handbalonderonsje wat verrassend, maar terecht van Volendam

Overtuigend hebben de handballers van Aalsmeer gewonnen van Volendam. In de sfeervolle sporthal De Bloemhof stond er na zestig minuten handbal 39-35 op het scorebord. Het Noord-Hollandse onderonsje was een wedstrijd uit de twaalfde speelronde van de BENE-League.

Samenvatting Aalsmeer - Volendam - NH Nieuws

Het initiatief lag vanaf de eerste minuut bij Aalsmeer dat aantrad zonder de geblesseerde sterkhouders Tim Bottinga en Samir Benghanem. Zowel aanvallend als verdedigend stond het goed bij de Aalsmeerders en goalie René de Knegt onderscheidde zich regelmatig met uitstekende reflexen. Beide ploegen gingen rusten met een stand van 21-13 in het voordeel van Aalsmeer.

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Wai Wong van Aalsmeer analyseert de winst op Volendam - NH Nieuws

In de tweede helft deed Volendam het wel een stuk beter dan voor rust. De handballers uit het vissersdorp waren een paar weken geleden nog koploper in de BENE-League, maar de ploeg van Geert Hinskens was voor deze derby afgezakt naar plek vier. Waar het verschil halverwege de wedstrijd nog acht punten was, daar kwam Volendam in de tweede helft terug tot drie punten. Verder dan dat kwamen de Volendammers niet. Uiteindelijk trok Aalsmeer de winst over de streep met 39-35.

Stand

Door de winst hebben Aalsmeer en Volendam nu allebei 15 punten. De Volendammers hebben net een iets beter doelsaldo en staan vierde en de Aalsmeerders één plekje lager op de ranglijst. Het Belgische Bochelt is koploper met 18 punten. Voor een overwinning krijg je in het handbal twee punten.

Volendam-trainer Geert Hinskens vond de nederlaag terecht - NH Nieuws

Final Four

Aan het einde van de competitie plaatsen de vier beste ploegen zich voor de Final Four. De winnaar van dit mini-toernooitje mag zich dan de winnaar noemen van de BENE-League.

Later op de avond verschijnt hier nog een samenvatting.