Ga naar Content

Boze recreatieondernemers Wijdemeren zitten toch weer om tafel met gemeente

Nee, de omstreden belastingverhogingen zijn niet van tafel, maar inmiddels zitten de Wijdemeerse recreatieondernemers toch weer aan tafel met het gemeentebestuur. Dat meldt waarnemend burgemeester Charlie Aptroot.

Foto: Adobe Stock

Eerder deze maand plofte een pittige brief op de deurmat van de gemeente Wijdemeren. Ondernemers en enkele organisaties uit de watersportbranche schreven woedend te zijn over belastingverhogingen.

Na vorig jaar zomer een overeenkomst te hebben bereikt met het vorige college brak een periode van bijna anderhalf jaar van complete gemeentelijke stilte aan. Toen kwam daar ineens het nieuws dat Wijdemeren de watertoeristenbelasting verhoogt. Van investeren in deze voor Wijdemeren belangrijke sector ontbreekt eveneens ieder woord. 

Lees ook

Onbetrouwbaar

De manier van handelen en het verhogen van de toch al hoge tarieven zijn compleet in het verkeerde keelgat geschoten van de Vereniging Verenigde Bedrijven Boomhoek Loosdrecht, Hiswa, Recron en het Watersportverbond. In hun gepeperde brief noemen ze de gemeente ‘een onbetrouwbare partner’ en geven ze aan geen contact te willen hebben met de gemeente als de belastingverhoging niet is teruggedraaid. 

De gemeente heeft tegenover NH aangegeven de opstelling van de ondernemers te betreuren. Wijdemeren zit in een financieel lastig parket. De gemeente staat onder financieel preventief toezicht, want alle zeilen moeten worden bijgezet om het huishoudboekje nu en de komende jaren op orde te krijgen en te houden. Er moet geld bij en mede daarom gaat ook deze vorm van belasting omhoog.  

Soep

De soep blijkt toch niet zo heet gegeten te worden. In zijn schrijven aan de raad geeft Aptroot aan dat hij en verantwoordelijk wethouder Els Kruijt vorige week maandag een gesprek hebben gehad met een delegatie van de recreatieondernemers. “Zowel de ondernemers als het college beraden zich op de informatie en de uitgangspunten die zijn gedeeld”, meldt de waarnemend-burgemeester.  

Over wat er concreet is besproken, rept Aptroot geen woord. Wel meldt hij dat er deze woensdag een nieuwe afspraak staat in de agenda. Dan treffen beide kampen elkaar weer.