Ga naar Content

De Peiling: 30 kilometer per uur in alle binnensteden is snel genoeg

Alleen de komende dagen is het nog lekker doorrijden in Amsterdam, want vanaf vrijdag wordt de maximumsnelheid 30 kilometer per uur. De gemeente verlaagt de snelheid in verband met de veiligheid. Zouden we dit idee niet in alle binnensteden moeten invoeren, dus ook in het centrum van Haarlem, Alkmaar, Zaanstad en Hilversum. 30 kilometer per uur in de binnenstad hard zat of slecht idee?

Foto: AT5

Misschien heb je de borden wel zien hangen in Amsterdam: de maximumsnelheid gaat omlaag zodat het verkeer veiliger, stiller en schoner wordt. Hierdoor moet op sommige plekken moet het openbaar vervoer ook 30 gaan rijden.  

In elke binnenstad 30 km/u

Door deze nieuwe maximumsnelheid zou de geluidsoverlast afnemen en moet zorgen voor 20 tot 30 procent minder ernstige ongevallen. Zou dit plan ook niet worden ingevoerd in alle steden in onze provincie? Dat we straks in Haarlem, Alkmaar en Hilversum ook 30 kilometer per uur rijden. Hoe denk jij daarover? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].