Ga naar Content

Winkelgebied moet aantrekkelijker: Hilversum trekt portemonnee om gevels centrum op te knappen

Hilversum komt met een herstelfonds voor gevels in het centrum. Het is de bedoeling dat hiermee gevels van winkelpanden in hun oude glorie worden hersteld. Het winkelgebied moet hierdoor aantrekkelijker worden voor het publiek.

Hilversum trekt geld uit om gevels op te knappen - NH Nieuws

De etalages van winkels zijn vaak aangepast aan de tijd waarin we leven. Modern, strak en veel glas voor de etalage. Maar vaak gaat achter de betimmering nog een oude klassieke gevel schuil. En ook het gedeelte boven de etalage kan soms nog wel een opknapbeurt gebruiken. Het centrum van Hilversum kent veel bijzondere gevels. Soms met historische waarde of een bijzondere architectuur.

Stimuleren

De gemeente Hilversum heeft voor dit opknappen en restaureren van de gevels een subsidiepot beschikbaar gesteld. Hiermee hoopt wethouder Arno Schepers de eigenaren van winkelpanden te stimuleren hun gebouwen op te knappen. 

Ieder de helft

Vanaf komend kan er aanspraak gemaakt worden op de subsidiepot. In totaal is er honderdduizend euro beschikbaar. Per pand kan er maximaal 12.500 euro worden aangevraagd.

De helft of de rest van het benodigde bedrag, om een gevel op te knappen, moet de eigenaar van de winkel zelf betalen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Hilversum de portemonnee trekt om gevels op te knappen. Zes jaar geleden was er al eenzelfde fonds om gevels aan te pakken. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]