Gewaarschuwde Mike Snoei ziet ontzag bij Telstar: "Spelers stonden te filmen"

Het was opvallend hoe rustig Mike Snoei op de bank zat bij Telstar. Ondanks dat zijn ploeg in de eerste helft werd overlopen door FC Groningen, liet hij zich niet langs de lijn zien. En dat terwijl de coach, die maandag 60 kaarsjes uitblies, normaal gesproken fanatiek staat te coachen. "Ik werd gewaarschuwd van tevoren", zegt de trainer die zag dat zijn ploeg ontzag had voor een ontketend FC Groningen.

Telstar-trainer Mike Snoei: "Vooraf gewaarschuwd" - NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Al na zes minuten zette Luciano Valente de thuisploeg op voorsprong. Niet lang daarna bewees Danny Bakker van Telstar zijn ploeg nog een goede dienst door een bal van de lijn te halen. Kortom, het was eenrichtingsverkeer in de openingsfase. Na 22 minuten maakte Valente zijn tweede van de wedstrijd en de 2-0 voor FC Groningen.

Offensief

"Ik denk dat ze uit de startblokken schoten", vertelt Mike Snoei rustig analyserend na afloop. De oefenmeester van de Velsenaren zag het offensief van de degradant met lede ogen aan. "Als je er zo kort op zit, dan krijg je ook geen kans om te voetballen."

"We wisten van tevoren dat het hier heel moeilijk zou worden"

Telstar-verdediger Danny Bakker

"We moesten zoveel achter de bal aanrennen", blikt Bakker terug voor de camera in de spelerstunnel van de Euroborg. "Als we de bal eenmaal wel hadden, dan waren we gesloopt. Dat kan je niemand kwalijk nemen, want iedereen doet z'n stinkende best. Alleen is dat wel het reële beeld van de eerste helft."

Tekst loopt verder onder de video.

Telstar-verdediger Danny Bakker vond nederlaag terecht - NH Nieuws

Na de pauze speelden de Witte Leeuwen de schroom meer van zich af en kreeg het via Zakaria Eddahchouri nog de kans op de gelijkmaker. Hij kopte goed richting de hoek, maar doelman Hidde Jurjus van FC Groningen tikte de bal knap naast.

"Er komen hier jongens naartoe die het stadion staan te filmen"

Telstar-trainer Mike Snoei

Ontzag

Het zijn moeilijke weken voor de ploeg van Snoei. Na de 1-4 op bezoek bij FC Den Bosch leek het tij te zijn gekeerd, maar daarna werd met 1-5 verloren van Willem II, 0-0 gelijk op bezoek bij Jong FC Utrecht en een vrij kansloze nederlaag tegen FC Groningen (2-0). In het hoge noorden zag Snoei dat erbij een aantal spelers ontzag was, dat ontstond al voor de wedstrijd. "Er komen hier jongens naartoe die het stadion staan te filmen."

Snoei: "Spelers staan zelfs het stadion te filmen" - NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Tot aan de winterstop speelt Telstar nog twee wedstrijden. Komende vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht en op 22 december gaan de Velsenaren op bezoek bij VVV-Venlo.