Ga naar Content

Ongelukken zorgen voor drukke ochtendspits, vooral file richting Amsterdam

Op veel plekken in de provincie staat het vanmorgen vast door ongelukken en drukte op de weg. Grote kans dus dat je de werkweek in de file begint.

Foto: AT5

Rond Amsterdam staat veel file. Op de A10 staat file tussen Landsmeer en Amsterdam-Overamstel. Vanwege een ongeluk waren er drie rijstroken afgesloten. De vertraging neemt langzaam af en duurt nog ongeveer 25 minuten. 

Op de A1 is het verkeer helemaal vastgelopen door het ongeluk op de A10. Tussen Hilversum-Noord en knooppunt Watergraafsmeer doe je een uur langer over je reis.  

In de andere richting op de A10, tussen Landsmeer en Amsterdam-De Baarsjes staat ook file vanwege een ongeluk. De linkerrijstrook was dicht. Intussen is de rijstrook weer open en lost de file op, het zorgt nog voor een half uur vertraging. 

Tekst gaat verder onder de post. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit zorgt ook voor drukte op de A8, tussen Assendelft en knooppunt Coenplein doe je iets langer over de reis. Ook noordelijker op de A7 tussen afrit Avenhorn en knooppunt Zaandam is er zo'n 25 minuten vertraging. 

Waardoor de ongelukken zijn gebeurd is niet duidelijk, maar het weer zou een rol kunnen spelen. Rijkswaterstaat verwachtte al een drukke ochtendspits vanwege het weer, met regen en code geel voor windstoten tot 9.00 uur. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.