Ga naar Content

Geen straf voor verdachten fatale steekpartij, nabestaanden Casper Verheijen opnieuw 'verbijsterd'

De drie minderjarige verdachten die door justitie verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Casper Verheijen zijn opnieuw ontslagen van alle rechtsvervolging. Volgens het Gerechtshof handelden de verdachten uit zelfverdediging en waren hun acties proportioneel omdat zij werden aangevallen door Verheijen en zijn collega's. De rechtbank oordeelde eerder dit jaar hetzelfde. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in hoger beroep opnieuw 360 dagen jeugddetentie, waarvan 60 dagen voorwaardelijk tegen de hoofdverdachte, de 16-jarige jongen die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van Casper Verheijen. De twee andere jongens hoorden een taakstraf en voorwaardelijke jeugddetentie tegen zich eisen. Omdat de verdachten minderjarig zijn was inhoudelijke behandeling van de rechtszaak achter gesloten deuren. 

Dood Casper Verheijen

Het is bijna twee jaar geleden dat Casper Verheijen uit Nijmegen werd doodgestoken: hij was half januari 2022 klaar met zijn werkdag in de buurt van het Osdorpplein in Nieuw-West. Bij een coffeeshop aan de Sloterplas spraken drie jongens hem aan. Er ontstond een woordenwisseling die al snel uitliep op een vechtpartij.

Verheijen maakte een kopstootbeweging en pakte twee van de drie jongens vast. Terwijl hij zijn collega's riep, kwamen zij los uit zijn greep. Verschillende getuigen hadden het over een vechtpartij tussen de jongens.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Vechtpartij

Er ontstond een situatie waarbij een van de minderjarige jongens op de grond lag, terwijl hij door Casper werd geslagen en door een collega tegen zijn hoofd werd getrapt. Op dat moment stak de verdachte Verheijen met een mes in zijn hart. Later die avond overleed hij aan zijn verwondingen. 

Het Openbaar Ministerie en de advocaten van de verdachten hebben twee weken de tijd om in cassatie te gaan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]