Ga naar Content

Drie gewonden bij ongeluk op Hoofddorps kruispunt, bouwvakkers met de schrik vrij

Meerdere bouwvakkers zijn gisteren met de schrik vrijgekomen toen in Hoofddorp een automobilist een bouwplaats opreed waar zij op dat moment aan het werk waren. De betreffende automobilist probeerde twee gebotste auto's te ontwijken, maar reed daarbij tegen een wegafzetting en kwam op de bouwplaats tot stilstand. 

Automobilist schiet bouwterrein op, bouwvakkers met schrik vrij - Foto: VLN Nieuws

Het ongeluk vond plaats op het kruispunt van de Kruisweg (N201) en de Rijnlanderweg. Rond 16.00 uur ramde een auto daar met flinke vaart een andere auto in de flank (zie foto hieronder). Ook een derde automobilist raakte bij het ongeval betrokken: door de impact van de crash schoot één van de wrakken over de weg en raakte daarbij de derde auto.

Uitwijkmanoeuvre

Een vierde automobilist die vlak achter de gebotste auto's reed, probeerde het ongeluk te ontwijken. Dat lukte, maar de auto ramde wel een tijdelijke wegafzetting, belandde op een bouwplaats en kwam daar tegen elektriciteitskast tot stilstand. 

Op die bouwplaats waren op dat moment meerdere werknemers van Heijmans aan het werk, bevestigt een woordvoerder van het bouwbedrijf. Heijmans werkt daar in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer aan de zogeheten doorfietsroute De Hoek.

Volgens een getuige 'konden de werklui net op tijd wegspringen' voor de auto. Die lezing kan een woordvoerder van Heijmans niet bevestigen, wel is duidelijk dat zijn collega's niet zijn geraakt. "Ze zijn niet gewond", zegt woordvoerder Martijn van de Koolwijk tegen NH. 

Ongeluk op kruising Kruisweg/Rijnlanderweg Hoofddorp - Foto: VLN Nieuws

Heijmans wil NH niet in contact brengen met de betrokken werklui omdat het bedrijf het onethisch vindt hen hun verhaal met de pers te laten delen. 

De bestuurder van de auto is door de brandweer uit het wrak gehaald en op een brancard naar de ambulance gebracht. Ook de twee bestuurders van de auto's die op het kruispunt botsten zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt de politiewoordvoerder.

Geen drankrijders

Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog onderzocht, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat één of meerdere betrokkenen onder invloed van alcohol en/of drugs waren. 

Vanwege het ongeluk en de hulpverlening was de Kruisweg enige tijd in beide richtingen afgesloten. Daardoor ontstond op en rond de N201 een flinke opstopping. Ook het verkeer vanaf de A4 liep vast door de afsluiting. Een berger heeft drie betrokken auto's opgehaald, een vierde kon op eigen kracht verder.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]