Ga naar Content

Politie houdt 57-jarige Amsterdammer aan voor gijzelen vrouw

Een 57-jarige man is zaterdagavond aangehouden, omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor het gijzelen van een 71-jarige vrouw in een woning aan het Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost. Dat laat de politie vandaag weten. De hond van de bewoonster wordt hierbij weggenomen, maar die is inmiddels terug bij zijn baasje.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

De gijzeling vindt vrijdagochtend rond 11.30 uur plaats in een woning aan het Huigenbos in Amsterdam-Zuidoost. Een overvaller doet zich daarbij voor als pakketbezorger, waarna meerdere verdachten de woning binnendringen.

Deze gijzeling duurt een aantal uren, waarbij de bewoonster tegen haar wil wordt vastgehouden en bedreigd. "Als de verdachten na uren vertrekken, nemen ze de hond van de vrouw mee en laten haar geschrokken achter", aldus de politie. 

Hond en baas herenigd

De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing zijn een onderzoek gestart dat uiteindelijk heeft geresulteerd in de aanhouding van één van de verdachten, de 57-jarige Amsterdammer. Ook wordt de hond daarbij in goede gezondheid aangetroffen en kan met de vrouw worden herenigd.

De politie is op zoek naar buurtbewoners of getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Ook is de recherche nog op zoek naar de overige verdachten. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]