Ga naar Content

Proef op de som: waar kun je in Beverwijk straks nog wél onbetaald parkeren?

Ondernemers en omwonenden van de Breestraat zien het niet zitten: het plan voor betaald parkeren in het gehele centrum van Beverwijk. Inmiddels is het zeker dat het er wél gaat komen. Vanaf 1 januari vervallen de blauwe zones waar je met een blauwe draaischijf gratis met de auto kan staan. Voor onze verslaggever de vraag: waar kan ik straks nog wél dichtbij het centrum gratis parkeren?

Waar kun je nog wél gratis parkeren in het centrum van Beverwijk? - NH Nieuws

Gratis parkeren

NH-verslaggever Koen Bugter weet uiteindelijk zijn auto gratis te parkeren aan de Beeckzanglaan. Maar er is nog een alternatief volgens de gemeente. "U kunt vlakbij het centrum gratis parkeren op parkeerterrein Wijckerpoort achter bioscoop Cineworld en met een geldige gehandicapten parkeerkaart kunt u gratis parkeren in Beverwijk."

In het centrum geldt vanaf de jaarwisseling van maandag tot en met zaterdag betaald parkeren van 9.00 tot 19.00 uur. "Rond het Kennemer Theater is het betaald parkeren tot 22.00 uur. Op woensdag en zaterdag zijn de eerste twee uur 0,00 euro. Parkeerders moeten zich hiervoor wél aanmelden bij de automaat of met hun parkeer-app."

De nieuwe plannen in een notendop:

  • Parkeren op zaterdag zal niet meer de hele dag gratis zijn;
  • Ook in de blauwe zones wordt het betaald parkeren;
  • De gemeente gaat strenger handhaven;
  • Niet meer dan twee parkeervergunningen per huishouden.

Winkeliers

Winkeliers waren eerder tegenover NH al zeer bezorgd over de betaalde parkeerplannen van de gemeente. "Ik ben bang dat er dan helemaal niemand meer op de Breestraat komt om boodschappen te doen", zei een bezorgde ondernemer twee maanden geleden tegen NH. "En het is al zo leeg op de Breestraat." De gemeente deed na de kritiek van de ondernemers water bij de wijn door de eerste twee uur op woensdag en zaterdag nog wel gratis te houden. 

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]