Ga naar Content

AZ-keeper Mathew Ryan in selectie Australië ondanks blessure

Het lijkt erop dat AZ de komende weken nog niet kan beschikken over Mathew Ryan. De keeper is herstellende van een blessure maar zit bij de selectie van Australië voor de Asian Cup. Nu is de grote vraag of AZ deze winterperiode een nieuwe keeper gaat aantrekken. 

AZ-keeper Mathew Ryan - Foto: Pro Shots/ Jasper Ruhe

Het Aziatisch kampioenschap wordt gehouden van 12 januari tot 10 februari in Qatar. De Australische voetbalbond laat op haar website weten dat ondanks zijn jukbeen-blessure Ryan toch bij de selectie voor het nationale team zit. De komende weken gaat hij samen met de medische staf aan zijn fitheid werken.

Zijn selectie is dus nog niet 100 procent zeker, maar de kans lijkt groot dat Ryan in actie gaat komen op de Asian Cup. Ryan liep op 10 december een blessure op aan zijn hoofd na een ongeluk in de gym. 

Tekst loopt door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

AZ op zoek naar keeper? 

Ook reservekeeper Hobie Verhulst ligt er voorlopig uit met een knieblessure. AZ-trainer Pascal Jansen liet vorige week weten dat hij met directeur technische zaken Max Huiberts in gesprek gaat over het eventueel aantrekken van een nieuwe keeper.

Vorige week in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg (3-2 winst) stond de 19-jarige Rome-Jayden Owusu-Oduro op doel. Op de reservebank zaten toen twee jeugdige AZ-keepers: de 18-jarige Tristan Kuijsten en Kiyani Zeggen van 17 jaar. Het is dus de vraag of AZ het aandurft om met deze jonge doelmannen het nieuwe jaar in te gaan.  

Lees ook