Ga naar Content

Burgemeester Amstelveen sluit overvallen drugslab in flat en woning vol explosieven

De Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens verklaarde gisteren twee flatwoningen tot verboden terrein. Een appartement in de Elbroes-flat waar vorige maand een overval werd gepleegd, bleek een drugslab te zijn. In een woning aan de Fideliolaan werden explosieven gevonden die waarschijnlijk bedoeld waren om plofkraken mee te plegen.

Overval op woning in flat de Elbroes - Foto: VLN Nieuws

De komende drie maanden mag er niemand in de woningen komen, dus ook niet de eigenaar of eventuele huurder. Op de deur van de woningen hangt een brief waar dat in vermeld staat.

Drugslab

Na de overval op de Elbroes-flat aan In de Wolken in de nacht van 19 op 20 november hield de politie drie mannen aan, maar dat waren niet de overvallers.

NH-verslaggever Celine Sulsters zag destijds dat een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontmantelen en ontruimen van drugslabs onder andere een grote pan en jerrycans meenam uit de woning. De gemeente laat nu in een persbericht weten dat er inderdaad spullen zijn gevonden die gebruikt worden voor de productie van (hard)drugs. Ook vond de politie cocaïne in de woning. 

Lees ook

De tweede woning die Poppens vandaag sloot, wordt gelinkt aan een groot internationaal onderzoek naar een plofkraakbende die vooral actief is in Duitsland. De politie vond er explosieven, illegaal vuurwerk en softdrugs. Er werd bij de inval één persoon aangehouden.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Woninginval Fideliolaan Amstelveen - Foto: Inter Visual Studio

Twee weken geleden werd ook al een woning aan de Populierenlaan voor drie maanden gesloten omdat er een wietplantage in bleek te zitten. Hier werd illegaal stroom afgetapt om 400 hennepplanten te laten groeien. 

Woningnood

De burgemeester laat weten het niet alleen in verband met de veiligheid belangrijk te vinden om dit soort woningen te sluiten, maar ook met het oog op de woningnood. "We willen met de huidige krapte dat woningen gebruikt worden om in te wonen."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]