Ga naar Content

Ajax geeft Mikautadze ruimte voor transfer

Georges Mikautadze vertrekt na ruim vier maanden vermoedelijk alweer bij Ajax. De Georgische aanvaller krijgt van de Amsterdammers de ruimte om te onderhandelen met een andere club. 

Georges Mikautadze baalt na de uitschakeling tegen Hercules - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

Ajax betaalde eind augustus ruim 16 miljoen euro aan het Franse FC Metz voor Mikautadze, die meedeed in zes competitiewedstrijden. In twee van die duels was hij basisspeler.

Naast Mikautadze reizen Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos, allen om medische redenen, niet mee naar Cádiz. Ajax verblijft tot en met zondag in Spanje ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Trainer John van 't Schip selecteerde 29 spelers. Ajax speelt zondag een oefenwedstrijd tegen Hannover 96.

Terugkeer bij FC Metz?

Voor Mikautadze zijn de opties beperkt. Hij mag dit seizoen in Europa alleen nog maar uitkomen voor Ajax of Metz. De Franse club is nog op zoek naar financiële middelen om de terugkeer van de Georgiër mogelijk te maken. Ajax wil deze maand nog geld vrijmaken voor versterkingen. Een verdedigende middenvelder met veel ervaring is de eerste prioriteit voor trainer Van 't Schip.

Een vertrek van Gerónimo Rulli behoort ook tot de mogelijkheden. De Argentijnse doelman is na zijn blessure niet meer de eerste keus voor de positie onder de lat bij Ajax. De talenten Jaydon Banel, Gabriel Misehouy, Tom de Graaff, Julian Brandes, Oualid Agougil en Amourricho van Axel Dongen gaan ook met Ajax naar Cádiz.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52