Ga naar Content

Dood gevonden Lia (68) uit Tuitjenhorn is vermoord door haar man (71), denkt OM

De 68-jarige Lia die anderhalve week geleden dood werd gevonden in haar huis aan de Ligthof in Tuitjenhorn is vermoord door haar 71-jarige man, denkt het Openbaar Ministerie. De man was zelf zwaargewond toen de hulpdiensten toesnelden. Voor de vrouw kwam de hulp te laat, de man moest eerst herstellen in het ziekenhuis voor hij kon worden verhoord.

Tuitjenhorn - Foto: Inter Visual Studio

Een week na het 'familiedrama', zoals de politie het al direct noemde - ze vermoedde 'geweld in de huiselijke kring' en noemde het zo zodat 'de omgeving niet hoefde te vrezen', kon de man pas worden verhoord. Hij is vervolgens meteen aangehouden en zit nog steeds vast.

De 71-jarige man wordt officieel verdacht van moord op zijn vrouw. De rechter-commissaris heeft gisteren bepaald dat hij nog minstens twee weken vast blijft zitten. Volgende week wordt besloten of dat daarna verder wordt verlengd.

Afscheid

Gisteren heeft de familie in besloten kring afscheid genomen van de 68-jarige Lia. Het stel was een gepensioneerd echtpaar. De man (71) zou de voorzitter van de vereniging van eigenaren van het Tuitjenhornse vakantiepark (waar permanent wonen wordt gedoogd) zijn.

Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Over een motief en letsels is nog niets duidelijk.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play